Sauna Zone Blog

Kültéri vs. beltéri szauna – Melyik a jobb választás a Számodra?

2024.04.10

A szauna tervezésének első meghatározó pontja, hogy kültérit vagy beltérit válasszunk. Mindkét opció számos előnnyel jár, de fontos figyelembe venni az egyéni igényeket és preferenciákat is annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb döntést hozzuk. Mai blogbejegyzésünk összehasonlítja a kültéri és beltéri szaunák alapvető jellemzőit, hogy segítsen megtalálni a számodra legjobb megoldást. 

kültéri kombi szauna
kültéri finn szauna

Kültéri szaunák 

 • Természetközelség: A kültéri szaunák lehetővé teszik, hogy a természetben élvezd a szaunázás előnyeit. Friss levegőt szívva és a zöldövezetben ölelésében még jobban ellazulhatsz.

• Tájolás: A kültéri szaunák rugalmasan elhelyezhetők a telken, így lehetőség van arra, hogy a legjobb kilátást élvezd, vagy éppen a számodra legmegfelelőbb helyre kerüljön a szaunád.

• Társaság: Ha szeretsz szaunázni barátaiddal vagy családoddal, a kültéri szauna tökéletes választás lehet. Kényelmesen elfér benne több ember, így közösségi élményt nyújthat.

Természetesen a kültéri szaunák is egész évben használhatóak, hiszen jól szigeteljük őket. Viszont minél nagyobb a szauna mérete, és minél több üvegfelületet szeretnénk bele, annál nagyom teljesítményű kályhára lesz szükségünk.

kültéri finn szauna

Beltéri szaunák

• Praktikusság: Ha otthonunkat úgy alakítottuk ki, hogy megvalósítható benne egy szauna, vagy esetleg felszabadul egy helyiség a beltéri szauna ideális megoldás lehet. Könnyen integrálható a lakótérbe vagy a fürdőszobába anélkül, hogy nagyobb átalakításokra lenne szükség. Szaunáink egyedileg készülnek, így akár tetőtérben vagy nem szimmetrikus helyiségekben is könnyedén megépíthetőek.

• Teljes “énidő”: A beltéri szaunák jobban elszeparálhatóak. Ez különösen akkor fontos, ha a szaunázást egyedül, mindent kizárva élveznénk. 

Végül is, a kültéri és a beltéri szaunák mindegyike számos egészségügyi előnnyel jár, mint például a stressz csökkentése, az immunrendszer erősítése és a méregtelenítés támogatása. Fontos tehát, hogy a személyes preferenciák és a lakókörnyezet alapján válasszuk ki a legmegfelelőbb szaunatípust. Legyen szó egy elegáns beltéri szaunáról a lakásban vagy egy természetközeli kültéri szaunáról a kertben, mindkettő lehetőséget kínál a teljes testi és lelki feltöltődésre. Egy biztos, a Sauna-ZONE Csapata mindkét típus esetén segít megteremteni a tökéletes, egyénre szabott szaunát!

Élvezze otthonában a szauna-élmény minden másodpercét minőségi, egyedi méretekben gyártott szaunáinkkal. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Címünk

9400 Sopron,
Selmeci u. 15-17.

Kapcsolat

info@sauna-zone.com
+36 (30) 336 6520