Sauna Zone Blog

Nyári melegben szaunázni? – Íme 5 meglepő ok, amiért imádni fogod nyáron is a szaunázást!

2024.08.07

Sokan a tél hideg napjaira tartogatják a szaunázás örömeit, hiszen mi lehet jobb a hűvös időben, mint egy meleg szaunában felmelegedni?

A napsütéses napokon azonban nem csak a szabadtéri tevékenységek nyújthatnak kellemes kikapcsolódást. Bár elsőre ellentmondásosnak tűnhet, a szaunázás a melegebb hónapokban is rendkívül előnyös!

 

Hogy miért érdemes folytatni a szaunázást még akkor is, ha a hőmérő higanyszála magasabbra kúszik? Bloggcikkünkben megmutatjuk a szaunázás előnyeit és azt, hogy hogyan használhatjuk ki a legjobban a szaunázást a meleg hónapokban is.

kombi szauna referencia
  1. A szauna test és lélek frissítője

Gondoltad volna, hogy a szaunázás javíthatja a kedélyállapotodat egy hosszú, fárasztó nap után? A melegben eltöltött idő, akár egy mini edzésként, serkenti az endorfinok, azaz a boldogsághormonok termelődését. Olyan hatást vált ki, mint egy természetes antidepresszáns!

szauna kiegészítők

2. A szauna aktív regenerálódást nyújt

A szauna különösen hasznos lehet azok számára, akik aktívan sportolnak. A hőség segíti a vérkeringést, elősegíti az izmok ellazulását, és gyorsítja a regenerálódást edzések után. Ez az aktív pihenés tökéletes módja annak, hogy támogasd a tested felépülését és a következő napi tevékenységekre való felkészülést. Ráadásul a magas hőmérséklet növeli a pulzusszámot és az anyagcserét, így elősegíti a kalóriaégetést — mindezt pedig átélheted a szauna kényelmes padján ücsörögve.

 

szauna kiegészítők

3. A szauna hozzászoktat a hőhöz

A meleg hónapokban történő szaunázás érdekessége, hogy segít a szervezetnek alkalmazkodni a hőséghez. Egy rövid, 20 perces szauna program, amit egy hűsítő merülőfürdő követ, nemcsak felfrissít, hanem felkészít a magasabb napi hőmérsékletekre, a nyári forróságra is. (Tipp: mentolkristály használatával hűsítheted magad a szauna forróságában is)

 

szauna kiegészítők

4. A szauna szépít és méregtelenít

A szauna nem csak a belső egészséget szolgálja, hanem a külső szépséget is. A hőségben megnyíló pórusokon keresztül távoznak a méreganyagok, miközben a bőr megújul, és visszanyeri rugalmasságát. Az eredmény? Egy fiatalosabb, frissebb külső, amit a napfényes hónapokban még jobban meg tudsz mutatni. (Tipp: szaunázás utáni krémjeinkkel tovább fokozhatod bőröd kondicionálását)

 

szauna kiegészítők

5. Természet adta kincsek használata a szaunában

 

A nyári természeti értékek becsempészése a szaunába igazi kuriózum értékkel bír. Egy friss nyírfaág, egy csokor bodza vagy kamillavirág…és közvetlenül a bőrödön érezheted a természetes anyagok, illatok, jótékony hatását! (Tipp: ha nincs kéznél friss növény, használhatsz szárítottat is!)

 

+ 1 extra tipp: Még tovább fokozhatod az anyagcserét, ha

infraszaunázol! Miért? Az infraszauna serkenti az anyagcserét, így segít a kalóriák égetésében. A fokozott verejtékezés és a hatékonyabb anyagcsere kombinációja segíthet a kalóriák égetésében, így hozzájárulhat a súlycsökkentéshez is

 

Ha még több hasonló tippet és útmutatást szeretnél kapni szauna témában, látogass el a weboldalunkra, a legújabb szauna termékek mellett praktikus tanácsokkal is ellátunk, amelyek segítségével élvezetesebbé teheted a szaunázás pillanatait

Élvezze otthonában a szauna-élmény minden másodpercét minőségi, egyedi méretekben gyártott szaunáinkkal. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Címünk

9400 Sopron,
Selmeci u. 15-17.

Kapcsolat

info@sauna-zone.com
+36 (30) 749 48 46